4x favoriete woonstijlen en woontrends
Woontrends Woonstijlen Wooninspiratie Woonideeën

4x favoriete woonstijlen en woontrends

Benieuwd welke woonstijlen er allemaal zijn en welke wellicht het best bij jou past? In deze blog nemen we 4 woonstijlen onder de loep, namelijk: de romantische woonstijl, klassiek modern, shabby chique en trendy. Iedere woonstijl heeft zijn eigen charmes en zijn kenmerken. Je kunt ook meerdere woonstijlen met elkaar combineren in huis. Misschien vind jij het wel leuk om de woonstijl shabby chique te laten terugkomen in de woonkamer en de romantische woonstijl in de slaapkamer. Benieuwd welke woonstijl het meest bij jou past? Lees dan snel verder!

Romantische woonstijl

Houd jij van zachte kleuren, pasteltinten en een rustige uitstraling? Dan is de romantische woonstijl misschien wel iets voor jou. De basis van een romantisch interieur is vaak wit. Hier worden vervolgens kleuren zoals roze, rood en paars aan toegevoegd waardoor er een hele liefdevolle sfeer hangt in de ruimte.

Rood, roze en paars combineren mooi samen, maar gaan ook goed met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan goed. Voeg een aantal gouden woonaccessoires toe aan jouw interieur. Dit geeft een luxe en gezellige uitstraling aan de ruimte.

romantische woonstijl

Woonstijlen combinatie: Klassiek modern interieur

Benieuwd wat een modern interieur in een klassiek jasje inhoudt? Een modern interieur kenmerkt zich door het gebruik van veel strakke lijnen, weinig accessoires en harde kleuren. Vooral de kleurencombinatie zwart/wit staat centraal binnen deze woonstijl.

De klassieke woonstijl staat daarentegen bekend om haar sierlijke vormen, zachte kleuren en mooie materialen. Je kan dus wel stellen dat de moderne en klassieke woonstijl twee uitersten van elkaar zijn. Maar soms kunnen water en vuur elkaar alleen maar versterken en dat is ook hier het geval.

Houd de basis van je interieur wit en strak en voeg hier langzamerhand een aantal klassieke elementen aan toe. Ga bijvoorbeeld voor een strakke, zwarte bank. Hiermee benadruk je de moderne woonstijl. Zet voor deze bank een houten salontafel met wat interieurboeken erop en een grote vaas met kleurrijke bloemen. Ga voor een beige laagpolig vloerkleed en hang daarentegen weer zachtroze gordijnen op.

De afwisseling tussen strak en ambachtelijk kan heel mooi uitpakken in het interieur, hoe gaaf is dat?

modern klassiek interieur

Shabby chique

De woonstijl Shabby chique is eigenlijk een combinatie tussen de romantische, klassieke en landelijke woonstijl. Ben jij gek op aardetinten, natuurlijke materialen en heel veel woonaccessoires? Dan is een shabby chique interieur misschien wel iets voor jou!

Nieuwsgierig wat deze woonstijl nog meer te bieden heeft? Kijk dan eens bij het artikel: Woonstijl Shabby Chique: gezellig en romantisch

shabby chique interieur design

Trendy interieur

Volg jij alle woontrends op de voet, struin je het liefst allerlei interieurbladen door en vind je het te gek om naar verschillende woonbeurzen te gaan? Kortom: ben jij een echte interieurjunkie? Een trendy interieur zegt het misschien al een beetje: een interieur dat geïnspireerd is op de laatste trends binnen de woonwereld. Voor dit seizoen betekent dat bijvoorbeeld dat je interieur rustig, zacht en sfeervol is. Het gebruik van natuurlijke kleuren staan centraal en we zien veel bloemen terugkomen in huis. De plantentrend ruilen we in voor de bloementrend: veel grote en kleine vazen in huis met allemaal een mooi bloemstuk erin.

slaapkamer trendy woonstijl

Meer te weten komen over de laatste woontrends en woonstijlen?

Op zoek naar meer woontrends en woonstijlen? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Vtwonen & Design beurs 2019: GESPOT!, Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter, WOONTREND GESPOT: Wabi Sabi interieur en 4x wooninspiratie voor een stalen deur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten